Bijeenkomst Vereniging voor Warmtebehandelings- techniek

Op donderdag 8 december 2022 houdt de VWT de volgende bijeenkomst.

Onderwerp: Het verbinden van metaal doormiddel van: vacuümsolderen en diffusionbonding onder lage druk
Locatie: Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg
Datum: 8 december 2022, 17:00 – 21:00 uur
Informatie en aanmelden: k.bakel@mikrocentrum.nl
Programma, deelnamekosten en praktische informatie

In de wereld van de warmtebehandeling zijn vacuümsolderen en diffusionbonding twee onderbelichte vakgebieden en dat is misschien wel onterecht gezien de vele technisch hoogwaardige mogelijkheden. Daarom deze themaavond die geheel in het teken staat van verbinden door middel van een warmtebehandeling.

Vacuümsolderen, een hoogwaardige verbindingstechniekPeter Steege (Brazing Consultancy)
Door middel van hoogtemperatuursolderen in een reducerende atmosfeer kunnen zeer hoogwaardige en hoog belastbare verbindingen gerealiseerd worden die in veel gevallen superieur zijn aan gelaste verbindingen. Het vacuümsolderen wordt o.a. toegepast bij gasturbines, compressoren, matrijzenbouw, automobielindustrie, petrochemie, voedingsmiddelenindustrie en warmtewisselaars. Vrijwel alle metalen zijn met deze techniek te verbinden, maar ook hardmetaal, keramiek en diamant.

In deze voordracht zal Peter Steege de fundamentele aspecten toelichten en mogelijkheden duidelijk maken aan de hand van gesoldeerde producten. Peter Steege heeft meer dan 50 jaar ervaring met solderen.

Diffusionbonding

Lagedruk diffusionbonding van α- en (α+β)-TitaanlegeringenErik Brom (Mat-Tech BV)
Bij diffusionbonding, ook wel diffusielassen genoemd, is het verschil met het eerste onderwerp dat er tijdens het verbindingsproces geen soldeer wordt toegevoegd. De verbinding wordt strikt in vaste toestand gerealiseerd, waarbij een chemische verbinding tot stand komt door het werkstuk onder druk te zetten en diffusie van de beide materiaaldelen zal plaatsvinden.

Deze tweede voordracht komt voort uit de lopende onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten bij Mat-Tech BV, die betrekking hebben op het verbinden van verschillende titaanlegeringen.

 

Het bestuur van de VWT nodigt zijn leden en overige geïnteresseerden van harte uit voor deze bijeenkomst.
Het volledige programma zal spoedig volgen.

Namens het VWT-bestuur,
Bernard Vandewiele (voorzitter)

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes