Themabijeenkomsten van de Nederlandse Keramische Vereniging

De Nederlandse Keramische Vereniging (NKV) is druk bezig het programma voor de komende jaren vorm te geven. Het plan is om vier keer per jaar themabijeenkomsten te organiseren. Deze themabijeenkomsten vormen een mooie, stabiele basis voor de activiteiten in de toekomst, (deels) vanuit de eigen leden. Er zal een jaarkalender worden opgesteld.

De locatie van elke themabijeenkomst is steeds in een restaurant of zalencentrum ergens in Nederland, of bij een bedrijf dat bezocht wordt. Bij een bedrijfsbezoek kan een extra rondleiding in het programma worden opgenomen, of een rondleiding als alternatief voor een lezing.

De themabijeenkomsten zijn voor leden van en geïntereseerden in de NKV. Introducees of partners zijn van harte welkom. Men hoopt een optimum te vinden tussen gezelligheid (ontmoeten van bekende leden) en interessante bijeenkomsten (ook om nieuwe leden aan te trekken).

De volgende themabijeenkomsten zijn voorzien, waarbij nadrukkelijk thema’s worden genoemd die tijdens de ALV zijn ingebracht:

 • Oktober 2022 – Technische materiaaluitdagingen in keramische kunstuitingen
 • November 2022 – 3D-printen
 • Januari 2023 – Keramische membranen
 • April 2023 – Biokeramiek
 • September 2023 – Elektrificatie en waterstof in de keramische industrie
 • November 2023 – Vuurvast
 • Januari 2024 – Technische keramiek
 • April 2024 – Grondstoffen
 • September 2024 – Ceramics in Space
 • November 2024 – Hogetemperatuurverbindingen
 • Januari 2025 – Glas

Zodra er specifieke informatie beschikbaar is, zullen de NKV en de Bond voor Materialenkennis die delen.
Meer informatie over de NKV-themabijeenkomsten is te lezen op de website van de Nederlandse Keramische Vereniging.

De NKV is een vereniging aangesloten bij de Bond voor Materialenkennis, een sectie van de KNCV en lid van de European Ceramic Society. NKV-leden kunnen tegen gereduceerde kosten deelnemen aan de activiteiten van de NKV en de European Ceramic Society.

Deel dit: